013/39 33 13 info@enstaco.be
Select Page

Ventilatie-verslaggeving 

Voor alle projecten waarvoor een EPB-verslag verplicht is, moet er ook een ventilatieverslaggever aangesteld worden. Bij Enstaco kan je terecht voor beide.

Waarom optimale ventilatie in uw woning?

Een goed ventilatiesysteem zorgt voor een goede luchtkwaliteit in je huis of appartement, en dat op een energiezuinige manier. Dankzij een kwalitatief ventilatiesysteem zorg je er bovendien voor dat je woning energiezuiniger wordt, en kan je aan de EPB-eisen voldoen.

 

Wat doet de ventilatieverslaggever?

Bij het ontwerp

Samen met de architect bekijken we hoe we de juiste ventilatiesystemen integreren in het ontwerp van je woning. Zo komt het eerste ventilatievoorontwerp tot stand. Dit is nodig voor de startverklaring van de werken en kan gebruikt worden om je offertes op te vragen.

 

Controle door de ventilatieverslaggever na afwerking

Bij de oplevering van de woning of het gebouw, moet gecontroleerd worden of het ventilatiesysteem goed functioneert, maar vooral ook of het energietechnisch presteert zoals het zou moeten. Deze metingen kunnen gebeuren door de installateur in samenspraak met onze ventilatieverslaggever. Wil je liever een 100% onafhankelijke meting, dan kan Enstaco deze voor jou doen. Op basis van deze metingen wordt het ventilatieverslag opgemaakt. Dit heeft de EPB-verslaggever nodig om de EPB-aangifte te doen. 

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.