013/39 33 13 info@enstaco.be
Select Page

Plaatsbeschrijving

In tekst en foto’s maken we voor u een gedetailleerde plaatsbeschrijving. Deze kan voor heel wat verschillende toepassingen gebruikt worden.

Wanneer heb je een plaatsbeschrijving nodig?

 

Plaatsbeschrijving bij verhuur

 

Bij de start van een woninghuurcontract is een plaatsbeschrijving verplicht. Maar eigenlijk is het sterk aangeraden bij het begin én op het einde van élk huurcontract, dus zowel voor een woning, appartement, studentenkot, handelsruimte of kantoor. Dankzij de plaatsbeschrijving kunnen huurder en verhuurder een stand van zaken laten opmaken aan het begin en einde van de huurperiode. Zo kan er gekeken worden of er eventuele wijzigingen of beschadigingen van de woning, appartement, handelspand of kantoor zijn. De plaatsbeschrijvingen bieden een gedetailleerde momentopname van de toestand voor en na, zodat eventuele onenigheden snel uitgeklaard kunnen worden.

 

Plaatsbeschrijving bij bouwwerken en verbouwingen

Als je werken gaat uitvoeren aan je huis of appartement, doe je er natuurlijk alles aan om ervoor te zorgen dat de buren hier geen last van ondervinden. Maar toch is het aanbevolen om bij je buren een plaatsbeschrijving te laten opstellen. Stel maar dat er toch een barst in de muur komt, of een waterlek… Het is in het belang van jullie beiden om te kunnen aantonen of het probleem al voordien bestond of veroorzaakt kan zijn door de werken die je uitvoert. 

Bij nieuwbouw kunnen de trillingen van funderingswerken of ruwbouw een effect hebben op de woningen van de buren. Bij renovatie zijn de afbraakwerken vaak risicovol. En zeker in een rijhuis of appartement is er zelfs bij kleine werken al snel kans op schade.

 

Plaatsbeschrijving bij aankoop

Wanneer je een aankoop-verkoopbelofte (‘de compromis’) tekent, is het ook een goed idee om een plaatsbeschrijving te laten opmaken en erbij te noteren welke elementen in de verkoop zijn inbegrepen. Zo is het voor alle partijen duidelijk wat er in de koopsom inbegrepen is. Moest er dan na ondertekening van de akte toch een verschil zijn, bijvoorbeeld semi-vast meubilair dat ontbreekt, dan kan de zaak snel uitgeklaard worden.

 

Uiterst nauwkeurige opmetingen

Heb je een nauwkeurige opmeting nodig van je woning, appartementsblok, kantoorgebouw…? Contacteer ons gerust voor meer informatie of een offerte.