013/39 33 13 info@enstaco.be
Select Page

Opmeting en plannen tekenen

Ben je architect, maar spendeer je je tijd liever aan ontwerpen dan aan het opmeten en uittekenen van bestaande gebouwen? Dan neemt Enstaco deze taak graag van je over. Dankzij onze 3D-scanning technologie meten we elk pand op tot in de kleinste details. Voor het uittekenen bieden we verschillende opties aan. Deze service is er uiteraard ook voor bouwpromotoren, vastgoedprofessionals of zelfs particulieren die plannen nodig hebben.

Opmeten van gebouwen met 3D-scanner

We scannen het volledige gebouw aan de buiten- en binnenkant met de Leica BLK360 3D-scanner. Dit levert een zogenaamde puntenwolk op. Deze is nauwkeurig tot op 3 mm. Het is mogelijk om je deze in ruwe staat te bezorgen, zodat je zelf aan de slag kan gaan met uittekenen in je eigen software.

Meestal wordt er echter gekozen om ook het uittekenen door ons te laten verzorgen. We maken dan een plan op in 2D of 3D, volgens jouw eisen. Dit kan uitgevoerd worden als een BIM-plan (in Revit) of als standaard architectuurplannen in VectorWorks of ArchiCad. Het uittekenen is erg nauwkeuring, de detaillering is standaardniveau.

Virtual walk nodig?

Tijdens het opmeten, kunnen we ook een virtuele rondleiding in het pand maken. Zo kan jij als architect het gebouw steeds digitaal ‘bezoeken’ en hoef je gedurende de hele ontwerpfase niet meer zelf terug te gaan. Omdat je alles uitvoerig kan bekijken en dubbelchecken werk je extra nauwkeurig én tijdsefficiënt.

Doorlooptijd van het opmeten en tekenen

Hoe lang het duurt om alles klaar te maken, hangt af van de opdracht en de complexiteit. We kunnen enkel panden en ruimtes opmeten waar we toegang toe hebben, dus dat moet eerst in orde gebracht worden. Reken op ongeveer 3 weken doorlooptijd van het project.

Prijzen

De prijs is sterk afhankelijk van het type project en het beoogde resultaat. Daarom maken we steeds een aangepaste offerte op maat.

Enkele richtprijzen voor een gemiddelde eengezinswoning ter referentie:

1. Opmeten en aanleveren van de puntenwolk – €600
2. Opmeten en aanleveren in 2d autocad – €1000
3. Opmeten en modelleren in Revit (BIM) – €1100
4. Opmeten en aanleveren Vectorworks/ archicad – €1200

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie op het nummer 03/12 34 56 of via offerte@enstaco.be.